Περιπέτεια
στο Καρπενήσι

Διασχίστε το γραφικό φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς με Via Ferrata
κάνετε ράφτιγκ στον Ταυρωπό και τον Τρικεριώτη
ανεβείτε στην εντυπωσιακή Χελιδόνα και
επιδοθείτε στο Canyoning στο φαράγγι του Βόθωνα
Σχεδόν όλα σε ένα!

 

Περιπέτεια
στο Καρπενήσι

Διασχίστε το γραφικό φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς με Via Ferrata
κάνετε ράφτιγκ στον Ταυρωπό και τον Τρικεριώτη
ανεβείτε στην εντυπωσιακή Χελιδόνα και
επιδοθείτε στο Canyoning στο φαράγγι του Βόθωνα
Σχεδόν όλα σε ένα!

 

Περιγραφή εξόρμησης

Στο Καρπενήσι θα θαυμάσετε τα πυκνά καταπράσινα δάση με τα όμορφα χωριουδάκια της γύρω περιοχής να είναι καλά κρυμμένα μέσα στα βουνά. Η ποικιλία των αποχρώσεων του πράσινου σε συνδυασμό με το βαθύ γαλάζιο του ουρανού δημιουργούν μια εικόνα παραδεισένια που ξεκουράζει. Οι ξενώνες είναι προσεγμένα κτισμένοι σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.

Οι δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν στην πλούσια φύση της περιοχής είναι πολλές. Το πρόγραμμα αξιοποιεί στο μέγιστο τις μέρες παραμονής στο Καρπενήσι με δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν βασική φυσική κατάσταση και παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω μόνο αν συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα.

Η εμπειρία δεν θα ήταν ολοκληρωμένη αν δεν συνοδευόταν με τα αυθεντικά φαγητά και ποτά της περιοχής. Τα παραδοσιακά φαγητά υπέροχα! Θα απολαύσετε το κατίκι και το αυθεντικό γαλακτομπούρεκο, τα σκανδαλιστικά νόστιμα γλυκά του κουταλιού με γιαούρτι και τα φρέσκα κρεατικά της περιοχής, καθώς και ντόπιο κόκκινο κρασί και τσίπουρο.

Πρόγραμμα εξόρμησης περιπέτειας

Πρώτη μέρα: Συνάντηση στο καταπράσινο Καρπενήσι

Συνάντηση στο καταπράσινο Καρπενήσι το απόγευμα και ομαδικό δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Δεύτερη μέρα: Πεζοπορία και Via Ferrata στη Μαύρη Σπηλιά

Φτάνοντας με πεζοπορία στην Μαύρη Σπηλιά, αφήνουμε το μονοπάτι και συνεχίζουμε μέσα στο φαράγγι από μονοπάτι που έχει κατασκευαστεί πάνω στον βράχο (via ferrata). Η διαδρομή σκαρφαλώνει σε κάθετους βράχους δίπλα σε υπέροχους καταρράκτες. Η δραστηριότητα, αλλά και μόνο η αίσθηση μέσα στη σπηλιά και τους καταρράκτες θα σας συναρπάσει. Οι έμπειροι εκπαιδευτές μας θα σας καθοδηγήσουν για να περάσετε μια διασκεδαστική και αξέχαστη μέρα. Αφού τελειώσει η Via Ferrata, το περπάτημα συνεχίζει προς την έξοδο του φαραγγιού και ακολουθεί πορεία μέσα στο δάσος με θέα τις δαντελένιες κορυφογραμμές των βουνών της περιοχής.

Τρίτη μέρα: Ράφτιγκ στον Ταυρωπό

Μία απολαυστική κατάβαση rafting με διασκεδαστικά περάσματα. Λίγο πριν τον τερματισμό θα κατέβουμε από τις βάρκες και θα περπατήσουμε μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης.
Η κατάβαση rafting γίνεται στο τμήμα του ποταμού από τη γέφυρα του Γαβρενίτη μέχρι την βάση του Παρκιού. Η διαδρομή περνάει από το παλιό πέτρινο γεφύρι της Βίνιανης και έχει μήκος περίπου 10 χλμ. (βαθμός δυσκολίας 2).

Τέταρτη μέρα: Ανάβαση στη Χελιδόνα (1975μ.)

Η πεζοπορία ξεκινάει από το παλιό Μικρό Χωριό ακολουθώντας το δασικό δρόμο που περνάει μέσα από τα ερείπια που ήταν κτισμένο το χωριό πριν από το 1963 όπου και το μεγαλύτερο μέρος του παρασύρθηκε από κατολίσθηση. Ακολούθως η ανάβαση συνεχίζει κάτω από τα έλατα σε μονοπάτι το οποίο περνά από τη βρύση Ποτιστής και ακολούθως συνεχίζει ανηφορικά οδηγώντας τον πεζοπόρο προς την αλπική ζώνη και στη συνέχεια στην κορφή. Η θέα από την κορφή είναι μαγευτική!

Πέμπτη μέρα: Canyoning

Και εκεί που η ικανοποίηση φτάνει στο ζενίθ και όλοι νιώθουν πως τα έχουν δει όλα…πάμε Canyoning!
Είστε έτοιμοι;
Μια συναρπαστική δραστηριότητα όπου θα κάνουμε αρκετές καταβάσεις με σχοινιά (ραπέλ) μέσα στους καταρράκτες του φαραγγιού του Βόθωνα ή της Βίνιανης αναλόγως των συνθηκών και του επιπέδου της ομάδας. Η στενότητα και τα πανίψηλα τοιχώματα οποιουδήποτε από τα δύο αυτά φαράγγια θα μας συναρπάσουν.

Προτεινόμενος εξοπλισμός

Ο κάθε συμμετέχων πρέπει να είναι εξοπλισμένος σωστά με τον προσωπικό του εξοπλισμό για την ασφάλεια στην πεζοπορία. Ο εξοπλισμός Rafting ή/και Canyoning θα σας δοθεί επί τόπου και συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Θα σταλεί αναλυτική λίστα με τον προτεινόμενο εξοπλισμό πεζοπορίας αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής καθώς και εκπτωτικό κουπόνι από το κατάστημα Get Out Outdoor Store για την απόκτηση του εξοπλισμού.

 

Next scheduled excursion:

Διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος

Excursion Duration:

5 μέρες

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Αρχηγός εξόρμησης
  • Εκπαιδευτές δραστηριοτήτων ράφτιγκ ή/και κάνυονιγκ
  • Δείπνο υποδοχής
  • Λίστα προσωπικού εξοπλισμού
  • Εξοπλισμός δραστηριοτήτων ράφτινγκ/ κάνυονιγκ

 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Εγχώριες μεταφορές
  • Προσωπικός εξοπλισμός
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Διαμονή & διατροφή