Ανάβαση στον
Όλυμπο και Canyoning
στον Ορλιά

Ανέβα στο μυθικό Όλυμπο των θεών και των μουσών
και κάνε Canyoning στο ονειρικό φαράγγι του Ορλιά. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Ανάβαση στον
Όλυμπο και Canyoning
στον Ορλιά

Ανέβα στο μυθικό Όλυμπο των θεών και των μουσών
και κάνε Canyoning στο ονειρικό φαράγγι του Ορλιά. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Excursion description

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το δεύτερο πιο ψηλό βουνό στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη μεταξύ των Άλπεων και του Καυκάσου. Στον Μύτικα (ή Πάνθεον), την κορυφή του, με υψόμετρο 2918μ. κατοικούσαν σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου. Ο Όλυμπος διαθέτει πλούσια και ιδιαίτερη βιοποικιλότητα, αποτελεί βουνό παγκόσμιας σημασίας και η ευρύτερη περιοχή του προστατεύεται σαν Εθνικός Δρυμός.

Την πρώτη φορά που επισκέπτεται κάποιος τον Όλυμπο δεν την ξεχνά ποτέ. Η αξεπέραστη ομορφιά της ελληνικής φύσης, οι ευωδιαστές μυρωδιές του δάσους, τα μελωδικά κελαηδήματα των πουλιών, οι επιβλητικές απότομες ορθοπλαγιές και ο καθαρός αέρας δημιουργούν έναν κόσμο μαγικό που παρασύρει τον πεζοπόρο σ’ ένα ατέλειωτο χορό συναισθημάτων. Δεν τον χορταίνει εύκολα κανείς τον Όλυμπο γιατί κάθε φορά έχει και κάτι καινούργιο να προσφέρει. Η εξόρμηση θα κρατήσει τρεις μέρες συν μια επιπλεόν μέρα για το Canyoning. Ελπίζουμε να είσαι και εσύ μαζί μας για να μοιραστούμε τη χαρά και τις ανεξήτιλες αναμνήσεις.

Πρόγραμμα ανάβασης:

Πρώτη μέρα: Συνάντηση στο Λιτόχωρο και ανάβαση μέχρι το πρώτο καταφύγιο

Το γραφικό Λιτόχωρο βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Η πεζοπορία ξεκινά από την τοποθεσία Πριόνια ανηφορίζοντας μέσα σε εναλλασσόμενα δάση πεύκου και οξιάς με πρώτο προορισμό το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Το καταφύγιο βρίσκεται σε υψόμετρο 2100μ. Η πορεία είναι ανηφορική γύρω στις τρεισήμισι ώρες με το ρυθμό ενός μέσου πεζοπόρου. Αφού φτάσουμε στον προορισμό μας, θα αξίζουμε ένα απολαυστικό δείπνο το οποίο θα τιμήσουμε δεόντως!

Δεύτερη μέρα: Ανάβαση στο Οροπέδιο των Μουσών και στις κορυφές

Ακολουθούμε το κεντρικό μονοπάτι προς τα Ζωνάρια που οδηγεί στο οροπέδιο των Μουσών. Το περπάτημα αν και σύντομο είναι ανηφορικό και κοπιαστικό, περίπου τρεις ώρες και με υψομετρική διαφορά 500μ από το πρώτο καταφύγιο. Αν ο καιρός είναι καλός μπορούμε να επιχειρήσουμε την ανάβαση στην κορφή Σκολιό (2905μ.) ή στον *Μύτικα (2917μ.) αναλόγως του επιπέδου της ομάδας.

Στην περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέπει την κίνηση προς τις δύο αυτές κορφές, για το υπόλοιπο της μέρας θα κινηθούμε στο οροπέδιο των Μουσών με υψόμετρο γύρω στα 2550μ και θα επιχειρήσουμε τις κοντινές κορφές Τούμπα και Προφήτης Ηλίας. Θα διανυκτερεύσουμε σε ένα από τα δύο καταφύγια που βρίσκονται στο οροπέδιο.

Αν ο ουρανός είναι καθαρός τη νύχτα δεν προλαβαίνεις να μετρήσεις τα αστέρια ως το πρωί, παρόλο που φαίνονται τόσο κοντά!

*Η ανάβαση ή/και η κατάβαση στον Μύτικα γίνεται από το Λούκι του Μύτικα ή/και από τη Σκάλα. Και οι δύο αυτές διαδρομές είναι τεχνικές και εμπεριέχουν κινδύνους. Μόνο έμπειροι πεζοπόροι, επαρκώς καταρτισμένοι και κατάλληλα εξοπλισμένοι, μπορούν να επιχειρήσουν τις συγκεκριμένες διαδρομές αφού αποδεκτούν το ρίσκο και με δική τους ευθύνη. Το πεδίο είναι αλπικό και το λούκι εκτεθειμένο οπότε χρειάζεται πολλή προσοχή. Ενδεχομένως να συναντήσουμε χιονούρες στα Ζωνάρια. Η διάρκεια του περπατήματος από το οροπέδιο είναι γύρω στις δύο ώρες και η υψομετρική διαφορά 270μ από το οροπέδιο. Μέχρι να τo καταλάβουμε και αν όλα πάνε καλά θα έχουμε ήδη βρεθεί σε μία εκ των δύο κορυφών. Η θέα και από τις δύο κορυφές είναι μαγευτική νοουμένου πως η ορατότητα είναι καλή. Ακολούθως θα κατηφορίσουμε προς το οροπέδιο συζητώντας για τα συναισθήματά μας και απολαμβάνοντας τη χαρά της επιτυχίας. Προορισμός μας το καταφύγιο όπου θα περάσουμε το βράδυ.

Τρίτη μέρα: Κατάβαση

Στην περίπτωση που η δεύτερη μέρα δεν μας έχει αφήσει περιθώρια ανάβασης προς τις ψηλότερες κορυφές, νωρίς το πρωί θα έχουμε ακόμα μια ευκαιρία νοουμένου πως ο καιρός το επιτρέπει.

Ακολούθως θα κατηφορίσουμε προς το Λαιμό και την Πετρόστρουγκα. Αναλόγως προγράμματος και αν η ομάδα επιθυμεί να συμμετέχει στη δραστηριότητα του Canyoning την επόμενη μέρα προχωράμε προς το καταφύγιο της Κορομηλιάς όπου και θα διανυκτερεύσουμε για την τρίτη και τελευταία μας βραδυά. Η κατάβαση είναι μαγευτική, μεγάλης αισθητικής αξίας και η θέα πανοραμική.

Εναλλακτικά, όσοι δεν θα συμμετέχουν στο Canyoning μπορούν να συνεχίσουν την κατάβασή τους προς τη Διασταύρωση ολοκληρώνοντας έτσι την εξόρμησή τους σε τρεις μέρες.

Τέταρτη μέρα: Canyoning στο φαράγγι του Ορλιά!

Το φαράγγι του Ορλιά, καλά κρυμμένο μέσα στην πλούσια βλάστηση είναι πανέμορφο και γεμάτο ζωή. Τα τρεχούμενα νερά πέφτουν από ψηλά σχηματίζοντας καταρράκτες και νεροτσουλήθρες έτοιμες για παιχνίδι!

Το Canyoning είναι η κατάβαση φαραγγιών με τη χρήση σχοινιών καταρρίχησης. Είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που απαιτεί όμως προσοχή και υπευθυνότητα. Ο αρχηγός της One Step Further και οι επαγγελματίες εκπαιδευτές Canyoning θα είναι στο πλευρό σας για να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη και αξέχαστη μέρα.

Από το καταφύγιο παίρνοντας μαζί μας όλα μας τα πράγματα θα περπατήσουμε γύρω στα 45′ προς το σημείο που θα μπούμε στο φαράγγι. Εκεί θα συναντήσουμε τους εκπαιδευτές του Canyoning και θα χρεωθούμε τις ειδικές στολές και εξοπλσιμό. Αφού η ομάδα τύχει της ανάλογης εκπαίδευσης απί τόπου θα ξεκινήσει η κατάβαση που θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες γεμάτες δράση και περιπέτεια. Ετοιμαστείτε για πολλή διασκέδαση!

Προτεινόμενος εξοπλισμός:

Ο κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει τον προσωπικό του ρουχισμό και εξοπλισμό για την πεζοπορία. Ο εξοπλισμός Canyoning θα σας δοθεί επί τόπου και συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Θα σταλεί αναλυτική λίστα με τον προτεινόμενο εξοπλισμό πεζοπορίας αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής καθώς και εκπτωτικό κουπόνι από το κατάστημα Get Out Outdoor Store για την απόκτηση του εξοπλισμού.

How to reserve

If you wish to join the team, book your trip today or contact us for more details.

Next scheduled excursion:

Available upon request

Excursion Duration:

3 days without Canyoning or 4 days with Canyoning

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Εισήγηση για πρόγραμμα προετοιμασίας/ φυσικής κατάστασης για όσους το επιθυμούν
  • Εκπαιδευτική πεζοπορία πριν την αναχώρηση (προαιρετική)
  • Καταρρίχηση με σχοινιά πριν την αναχώρηση για όσους θα συμμετέχουν στο Canyoning (προαιρετική)
  • Αρχηγός ανάβασης της One Step Further
  • Όλα τα έξοδα του αρχηγού ανάβασης (αεροπορικά, μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή)
  • Canyoning συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια και εγχώριες μετακινήσεις
  • Έξοδα διατροφής/ διανυκτέρευσης
  • Προσωπικός εξοπλισμός
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση (προαιρετική)