Ανάβαση
στο Κιλιμάντζαρο

Ανάβαση στο Όρος Κιλιμάντζαρο
και Σαφάρι

Ανάβαση
στο Κιλιμάντζαρο

Ανάβαση στο Όρος Κιλιμάντζαρο
και Σαφάρι

Περιπέτεια Περιγραφή

Το επιβλητικό Κιλιμάντζαρο είναι το ψηλότερο βουνό της Αφρικής με υψόμετρο 5895 μέτρα. Βρίσκεται στη βορειοδυτική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Είναι το τέταρτο ψηλότερο από τα 7 Summits (η ψηλότερη κορφή σε κάθε ήπειρο) και η κορφή Uhuru («Ελευθερία») αποτελεί στόχο όνειρο πολλών ορειβατών από όλο τον κόσμο.

Είναι το μοναδικό βουνό στην Αφρική του οποίου οι κορφές καλύπτονται με παγετώνες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, λιώνουν και πρόκειται να λιώσουν εντελώς μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Υπάρχουν έξι κύριες διαδρομές που οδηγούν στην κορφή, από τις οποίες η Machame θεωρείται η πιο όμορφη από πλευράς αισθητικής καθώς και η πιο μεγάλη σε μήκος. Η διαδρομή αυτή έχει τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας, λόγω του ότι προσφέρεται για καλύτερο εγκλιματισμό στο υψόμετρο. Αυτή τη διαδρομή, που περνά μέσα από ένα πανέμορφο τοπίο με μοναδική βλάστηση, επιλέξαμε και εμείς για να διοργανώνουμε τις αποστολές μας.

Μπορούν να συμμετέχουν άτομα με καλή φυσική κατάσταση και πολλή θέληση! Η ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο είναι μια απαιτητική προσπάθεια για την οποία επιβάλλεται η κατάλληλη προετοιμασία. Το περπάτημα αν και δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες είναι κοπιαστικό κυρίως λόγω του μεγάλου υψομέτρου. Οι διανυκτερεύσεις είναι σε αντίσκηνα που στήνονται σε προκαθορισμένους χώρους κατά μήκος της διαδρομής.

Η διάρκεια του περπατήματος κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και έξι ωρών καθημερινά μεταξύ των κατασκηνώσεων. Η ανάβαση στην κορφή ξεκινά από το βράδυ της προηγούμενης μέρας για να προλάβουμε να θαυμάσουμε τη φαντασμαγορική ανατολή του ήλιου πάνω από το μαγευτικό αφρικάνικο τοπίο που απλώνεται γύρω από το βουνό. Η μέρα της κορφής είναι ιδιαίτερα κοπιαστική λόγω του υψηλού υψομέτρου και των πολλών ωρών περπατήματος. Αξίζει όμως τον κόπο και η ανάβαση ανταμείβει τον πεζοπόρο και με το παραπάνω.

Καθόλη τη διάρκεια της ανάβασης μαζί με την ομάδα θα είναι και οι πόρτερς, οι μάγειρες και οι τοπικοί οδηγοί οι οποίοι θα φροντίσουν να γίνει η εμπειρία των πεζοπόρων πιο ευχάριστη. Ο αρχηγός αποστολής της One Step Further θα είναι στο πλευρό σας κάθε στιγμή για να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το στόχο σας σε συνθήκες της μέγιστης δυνατής ασφάλειας και θα επιβλέπει το προσωπικό σιγουρεύοντας ότι όλα θα κυλήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί.

Πρόγραμμα ταξιδιού περιπέτειας

1η μέρα

Άφιξη στο Διεθνή Αερολιμένα Κιλιμάντζαρο και μετάβαση στο χωριό Moshi στους πρόποδες του βουνού. Ομαδικό δείπνο και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

2η μέρα

Πρόγευμα, ξεκούραση και χαλάρωση στο Moshi. Βόλτα στο χωριό. Προετοιμασία του εξοπλισμού και συζήτηση για το πρόγραμμα ανάβασης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα

Πρόγευμα και αναχώρηση από το Moshi για την πύλη Machame (1810μ). Μετά τα διαδικαστικά στην πύλη, περπάτημα μέσα στο τροπικό δάσος μέχρι το Machame Camp στα 3020μ. για δείπνο και κατασκήνωση.
Απόσταση: 10,5χλμ./ Υψομετρική διαφορά 1210μ / Διάρκεια 7 ώρες

4η μέρα

Περπάτημα μέχρι το Shira Hut στα 3840μ. Διάλειμμα για γεύμα στην πορεία. Δείπνο και κατασκήνωση.
Απόσταση: 5,5χλμ./ Υψομετρική διαφορά 820μ / Διάρκεια 8 ώρες

5η μέρα

Αναχώρηση για το Barranco και γεύμα στο Lava Tower στα 4627μ για να πετύχουμε καλύτερο εγκλιματισμό. Κατάβαση στο Barranco στα 3990μ για δείπνο και διανυκτέρευση.
Απόσταση: 10,5χλμ./ Υψομετρική διαφορά 150μ / Διάρκεια 7 ώρες

6η μέρα

Αναχώρηση για Karanga (4030μ.) Θα επιχειρήσουμε ανάβαση στο Barranco Wall για 40’ και μετά κατάβαση στην κοιλάδα Karanga στα για δείπνο και διανυκτέρευση.
Απόσταση: 5χλμ./ Υψομετρική διαφορά 40μ / Διάρκεια 7 ώρες

7η μέρα

Αναχώρηση για την τελευταία κατασκήνωση, το Barafu Hut (4660μ). Άφιξη το μεσημέρι για γεύμα. Ξεκούραση το απόγευμα και προετοιμασία για την προσπάθεια ανάβασης που ξεκινά σε λίγο.
Απόσταση: 5χλμ./ Υψομετρική διαφορά 630μ / Διάρκεια 4 ώρες

8η μέρα

23:00 Αφύπνιση στις 23:00 για τσάι και μπισκότα. Ετοιμασία για προσπάθεια ανάβασης στην κορφή Uhuru (5895μ) μέσω του Stella Point (5745μ) έγκαιρα για την ανατολή του ήλιου. Φωτογράφηση στην κορφή και κατάβαση πίσω στο Barafu για πρόγευμα. Κατάβαση στο Mweka Hut για διανυκτέρευση.
Απόσταση: 15χλμ.(5+10) / Υψομετρική διαφορά 1230μ / Διάρκεια 10 ώρες

9η μέρα

Κατάβαση προς την πύλη Mweka μέσα από το τροπικό δάσος. Οι συνοδοί μας θα μας τραγουδήσουν το Kili Song για να γιορτάσουμε την επιτυχία μας. Παραλαβή πιστοποιητικού ανάβασης και μεταφορά στην Arusha για ξεκούραση και εορτασμούς! Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Εθνικά πάρκα Lake Manyara και Ngorongoro
Η λίμνη Manyara είναι, σύμφωνα με τον Ernest Hemingway, η πιο όμορφη λίμνη της Αφρικής. Με έκταση 329 τετ. χλμ φιλοξενεί πολλά είδη άγριων ζώων και μια εξαιρετική ποικιλία πουλιών. Είναι το μαναδικό μέρος όπου τα λιοντάρια σκαρφαλώνουν και κάθονται πάνω στα δέντρα! Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει τους ιπποπόταμους τόσο κοντά όσο πουθενά αλλού.

Το Ngorongoro συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αποτελεί μέρος της ευρύτερης περιοχής του εθνικού πάρκου Serengeti όπου κάθε χρόνο τον Ιούνιο εξελίσσεται ένα από τα εφτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, όπως το χαρακτηρίζουν: η «μεγάλη μετανάστευση» περισσότερων από ένα εκατομύριο γκνου (wildebeest, ένα είδος αντιλόπης) από το Serengeti προς το Μασάι Μάρα. Ο κρατήρας του Ngorongoro είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παρατήρησης της άγριας ζωής αφού ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από κοντά πολλά άγρια ζώα και πτηνά στο φυσικό τους περιβάλλον. Η καλντέρα του έχει πλάτος 20 χλμ και είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

10η μέρα

Αναχώρηση για τη γραφική Lake Manyara. Σαφάρι και γεύμα δίπλα στη λίμνη. Το απόγευμα προχωρούμε προς την περιοχή Ngorongoro για διανυκτέρευση σε lodge. Ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η μέρα

Αναχώρηση για τον κρατήρα Ngorongoro και ολοήμερο Σαφάρι για παρακολούθηση των άγριων ζώων και πτηνών. Δείπνο σε εστιατόριο και αναχώρηση για το διεθνή αερολιμένα Κιλιμάντζαρο.

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Ο κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει τον προσωπικό του ρουχισμό και εξοπλισμό για την πεζοπορία. Ο εξοπλισμός Canyoning θα σας δοθεί επί τόπου και συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Θα σταλεί αναλυτική λίστα με τον απαραίτητο εξοπλισμό πεζοπορίας αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής καθώς και εκπτωτικό κουπόνι για την απόκτηση του εξοπλισμού. Σε συνάντηση που θα οριστεί θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του προαπαιτούμενου εξοπλισμού.

How to reserve

If you wish to join the team, book your trip today or contact us for more details.

Next scheduled excursion:

Available upon request

Excursion Duration:

10 nights/ 11 days

Price includes:

 • Πρόταση προγράμματος φυσικής προετοιμασίας εάν είναι απαραίτητο
 • Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι πριν από την αναχώρηση (για τους κατοίκους της Κύπρου)
 • Ένα βήμα Άλλοι οδηγοί και εκπαιδευτές δραστηριότητας
 • Σχεδιασμός – Σχεδιασμός – Εκτέλεση – Εποπτεία
 • Εσωτερικές μεταφορές μέσω λεωφορείου
 • Διανυκτέρευση με πρωινό σε παραδοσιακούς ξενώνες και δείπνο σε παραδοσιακές ταβέρνες όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Λίστα προσωπικού εξοπλισμού και βοήθεια για αγορά και χρήση
 • Εξοπλισμός για ράφτινγκ

Price does not include:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Εξοπλισμός προσωπικής πεζοπορίας
 • Ιατρική εξέταση πριν από την αναχώρηση
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Κόστος διάσωσης
 • Προσωπικές δαπάνες (ποτά κ.λπ.)