Ζαγόρι- Βίκος - Μετέωρα

Διασχίστε το μαγευτικό φαράγγι του Βίκου, ανεβείτε στην επιβλητική Αστράκα, κάνετε ράφτιγκ στο Βοϊδομάτη, περιδιαβείτε στα γραφικά Ζαγοροχώρια και σκαρφαλώστε στους ιστορικούς και παραμυθένιους βράχινους πύργους των Μετεώρων! Είστε μέσα;

Ελάτε να γνωρίσετε μια από τις πιο υπέροχες περιοχές της Ελλάδας, έναν τόπο θρύλων και παραδόσεων. Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει ό,τι ζητάει. Χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. Δάση και επιβλητικές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι Δρακόλιμνες.

vikos-gorge

Στα Ζαγοροχώρια θα θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική από πέτρα και ξύλο, τα κύρια υλικά από τα οποία κτίζονταν και κτίζονται ακόμα τα σπίτια (τα περισσότερα χωριά στο Ζαγόρι, είναι χαρακτηρισμένα παραδοσιακοί οικισμοί σύμφωνα με το διάταγμα Ζαγορίου). Οι ξενώνες στους οποίους θα μείνουμε είναι δείγματα της αρχιτεκτονικής αυτής και προσφέρουν μια αυθεντική εμπειρία της καθημερινής ζωής στα Ζαγοροχώρια, με όλες τις ανέσεις.

Οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε πολλές. Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που θα αξιοποιήσει στο μέγιστο τις μέρες παραμονής στα Ζαγοροχώρια με δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν βασική φυσική κατάσταση και παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω μόνο αν συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα.

Η εμπειρία δεν θα ήταν ολοκληρωμένη αν δεν συνοδευόταν με τα αυθεντικά φαγητά και ποτά της περιοχής. Τα παραδοσιακά φαγητά υπέροχα! Θα απολαύσετε τις περίφημες πίτες, τα σκανδαλιστικά νόστιμα γλυκά του κουταλιού και τα φρέσκα κρεατικά της περιοχής, καθώς και ντόπιο κόκκινο κρασί και τσίπουρο.

Πρόγραμμα ταξιδιού περιπέτειας:

Πρώτη μέρα: Άφιξη στα Ζαγοροχώρια

Μετάβαση από τη Θεσσαλονίκη στο χωριό Μονοδέντρι που βρίσκεται στην καρδιά του Ζαγορίου. Ομαδικό δείπνο στον ξενώνα.

Δεύτερη μέρα: Διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου

Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στο Ζαγόρι, ένα φυσικό μνημείο της φύσης! Είναι ένα από τα μεγαλύτερα, βαθύτερα και εντυπωσιακότερα φαράγγια του κόσμου, με κάθετους γεωλογικούς σχηματισμούς, μεγάλη ποικιλία και εναλλαγή διαφορετικών οικοσυστημάτων και μια πανδαισία χλωρίδας και πανίδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο μεταξύ 550 και 1779μ. Έχει μήκος περίπου 24 χλμ. και μέσο βάθος περίπου 900μ. Το Φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1100 μέτρα στο στενότερο σημείο του και ταυτόχρονα βάθος που ξεπερνά τα 900 μέτρα. Μέσα στο φαράγγι βρίσκονται και οι πηγές του Βοϊδομάτη κοντά στο χωριό Βίκος.
Η ομάδα θα διασχίσει το φαράγγι μέσω ενός καλά σηματοδοτημένου μονοπατιού το οποίο ξεκινάει από το χωριό Μονοδένδρι και καταλήγει στο χωριό Βίκος. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 6 ώρες και είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.
Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο στην Ελάτη.

Τρίτη μέρα: Καπέσοβο – Σκάλα Βραδέτου – Μπελόη – Βραδέτο

Θα περπατήσουμε ένα εντυπωσιακό πετρόκτιστο μονοπάτι από το Καπέσοβο προς το χωριό Βραδέτο. Μέχρι το 1973 ήταν η μοναδική οδός που ένωνε το Βραδέτο με τον υπόλοιπο κόσμο! Στη συνέχεια θα περπατήσουμε προς τη Μπελόη όπου θα ξεκουραστούμε σε σημείο πανοραμικής θέας.
Το μεσημέρι θα φάμε σε παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό Κουκούλι και το απόγευμα επιστρέφουμε στους ξενώνες για ελεύθερο απόγευμα και βράδυ.

Τέταρτη μέρα: Ράφτιγκ στο Βοϊδομάτη και αναχώρηση από τα Ζαγοροχώρια

Το ράφτιγκ είναι η κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα. Έμπειροι συνοδοί θα μας καθοδηγήσουν και θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της ομάδας σε κάθε βάρκα. Tα νερά δεν είναι ορμητικά. Είναι ο κατάλληλος βαθμός δυσκολίας για όσους θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν! Μετά το ράφτιγκ επιστρέφουμε στον ξενώνα για ξεκούραση και ελεύθερο απόγευμα. Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε φημισμένη ταβέρνα γειτονικού χωριού.

Πέμπτη μέρα: Προορισμός: Μετέωρα!

Και εκεί που η ικανοποίηση φτάνει στο ζενίθ και όλοι νιώθουν πως τα έχουν δει όλα...πάμε Μετέωρα! Είστε έτοιμοι;

Τα Μετέωρα είναι γνωστά παγκοσμίως για τους ψηλούς και επιβλητικούς μετεωρόλιθους οι οποίοι ορθώνονται σαν πελώριοι γίγαντες κρύβοντας ένα μεγάλο κομμάτι του καταγάλανου ελληνικού ουρανού. Χιλιάδες επισκέπτες από όλες τις γωνιές της γης επιεκέπτονται τα Μετέωρα απλά για να τα δουν. Λίγοι έχουν την τύχη να σκαρφαλώσουν πάνω σε αυτούς τους ιερούς βράχους. Είστε μέσα; Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία αφού θα σας συνοδεύουν έμπειροι εκπαιδευτές.

Αφού τακτοποιηθούμε στους ξενώνες στο Καστράκι, η μέρα μας περιλαμβάνει πεζοπορία και επίσκεψη στη μονή Αγίου Στεφάνου και μετά ελεύθερο βράδυ για ξεκούραση.

Έκτη μέρα: Αναρρίχηση

Σήμερα σκαρφαλώνουμε! Θα περάσουμε τη μέρα μας στο αναρριχητικό πεδίο και υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών όλοι θα δοκιμάσουμε, ο καθένας ανάλογα με το επίπεδο του. Αναρρίχηση πολλών σχοινιών για τους έμπειρους, μια μοναδική εμπειρία για όλους. Το βράδυ δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Έβδομη μέρα: Θεσσαλονίκη – Αναχώρηση

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη όπου θα απολαύσουμε ελεύθερη μέρα για καφέ και βόλτες. 

Επόμενη προγραμματισμένη διοργάνωση:

Διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος

Απαραίτητα έγγραφα:

Διαβατήριο, VISA (για υπύκοους χωρών εκτός ΕΕ), ιατρική βεβαίωση

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Ο κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει τον προσωπικό του ρουχισμό και εξοπλισμό. Θα σταλεί αναλυτική λίστα με τον απαραίτητο εξοπλισμό αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής καθώς και εκπτωτικό κουπόνι για την απόκτηση του εξοπλισμού. Σε συνάντηση που θα οριστεί θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του προαπαιτούμενου εξοπλισμού.

Απαραίτητα έγγραφα:

Διαβατήριο, VISA (για υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ), ιατρική βεβαίωση

Κόστος συμμετοχής:

Αναλόγως αριθμού συμμετεχόντων

Πως να κρατήσετε μια θέση:

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες και για να συμπληρώσετε τη δήλωση συμμετοχής.

 • La Sportiva
 • buff-in-cyprus
 • julbo-in-cyprus
 • saleva-outdoor-in-cyprus
 • primus-outdoor-cyprus
 • sterling-rope-in-cyprus
 • hrt-safety-holds-cyprus
 • walltopia-cyprus
 • trek-mates-in-cyprus
 • ct-climbing-technology-in-cyprus
 • contigo logo
 • raumer-logo
 • wild country logo
 • Buy ODLO in Cyprus
 • Buy BV Sport in Cyprus
 • bubel barcelona in cyprus