Ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο

Ανάβαση στο Όρος Κιλιμάντζαρο και Σαφάρι

Το επιβλητικό Κιλιμάντζαρο είναι το ψηλότερο βουνό της Αφρικής με υψόμετρο 5895 μέτρα. Βρίσκεται στη βορειοδυτική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Είναι το τέταρτο ψηλότερο από τα 7 Summits (η ψηλότερη κορφή σε κάθε ήπειρο) και η κορφή Uhuru («Ελευθερία») αποτελεί στόχο όνειρο πολλών ορειβατών από όλο τον κόσμο.

kilimanjaro mounenairing

Είναι το μοναδικό βουνό στην Αφρική του οποίου οι κορφές καλύπτονται με παγετώνες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, λιώνουν και πρόκειται να λιώσουν εντελώς μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Υπάρχουν έξι κύριες διαδρομές που οδηγούν στην κορφή, από τις οποίες η Machame θεωρείται η πιο όμορφη από πλευράς αισθητικής καθώς και η πιο μεγάλη σε μήκος. Η διαδρομή αυτή έχει τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας, λόγω του ότι προσφέρεται για καλύτερο εγκλιματισμό στο υψόμετρο. Αυτή τη διαδρομή, που περνά μέσα από ένα πανέμορφο τοπίο με μοναδική βλάστηση, επιλέξαμε και εμείς για να διοργανώνουμε τις αποστολές μας.

Μπορούν να συμμετέχουν άτομα με καλή φυσική κατάσταση και πολλή θέληση! Η ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο είναι μια απαιτητική προσπάθεια για την οποία επιβάλλεται η κατάλληλη προετοιμασία. Το περπάτημα αν και δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες είναι κοπιαστικό κυρίως λόγω του μεγάλου υψομέτρου. Οι διανυκτερεύσεις είναι σε αντίσκηνα που στήνονται σε προκαθορισμένους χώρους κατά μήκος της διαδρομής. Η διάρκεια του περπατήματος κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και έξι ωρών καθημερινά μεταξύ των κατασκηνώσεων. Η ανάβαση στην κορφή ξεκινά από το βράδυ της προηγούμενης μέρας για να προλάβουμε να θαυμάσουμε τη φαντασμαγορική ανατολή του ήλιου πάνω από το μαγευτικό αφρικάνικο τοπίο που απλώνεται γύρω από το βουνό. Η μέρα της κορφής είναι ιδιαίτερα κοπιαστική λόγω του υψηλού υψομέτρου και των πολλών ωρών περπατήματος. Αξίζει όμως τον κόπο και η ανάβαση ανταμείβει τον πεζοπόρο και με το παραπάνω.

Καθόλη τη διάρκεια της ανάβασης μαζί με την ομάδα θα είναι και οι πόρτερς, οι μάγειρες και οι τοπικοί οδηγοί οι οποίοι θα φροντίσουν να γίνει η εμπειρία των πεζοπόρων πιο ευχάριστη. Ο αρχηγός αποστολής της One Step Further θα είναι στο πλευρό σας κάθε στιγμή για να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το στόχο σας σε συνθήκες της μέγιστης δυνατής ασφάλειας και θα επιβλέπει το προσωπικό σιγουρεύοντας ότι όλα θα κυλήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί.

1η μέρα

Άφιξη στο Διεθνή Αερολιμένα Κιλιμάντζαρο και μετάβαση στο χωριό Moshi στους πρόποδες του βουνού. Ομαδικό δείπνο και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

2η μέρα

Πρόγευμα, ξεκούραση και χαλάρωση στο Moshi. Βόλτα στο χωριό. Προετοιμασία του εξοπλισμού και συζήτηση για το πρόγραμμα ανάβασης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα

Πρόγευμα και αναχώρηση από το Moshi για την πύλη Machame (1810μ). Μετά τα διαδικαστικά στην πύλη, περπάτημα μέσα στο τροπικό δάσος μέχρι το Machame Camp στα 3020μ. για δείπνο και κατασκήνωση.

Απόσταση: 10,5χλμ./ Υψομετρική διαφορά 1210μ / Διάρκεια 7 ώρες

4η μέρα

Περπάτημα μέχρι το Shira Hut στα 3840μ. Διάλειμμα για γεύμα στην πορεία. Δείπνο και κατασκήνωση.

Απόσταση: 5,5χλμ./ Υψομετρική διαφορά 820μ / Διάρκεια 8 ώρες

5η μέρα

Αναχώρηση για το Barranco και γεύμα στο Lava Tower στα 4627μ για να πετύχουμε καλύτερο εγκλιματισμό. Κατάβαση στο Barranco στα 3990μ για δείπνο και διανυκτέρευση.

Απόσταση: 10,5χλμ./ Υψομετρική διαφορά 150μ / Διάρκεια 7 ώρες

6η μέρα

Αναχώρηση για Karanga (4030μ.) Θα επιχειρήσουμε ανάβαση στο Barranco Wall για 40’ και μετά κατάβαση στην κοιλάδα Karanga στα για δείπνο και διανυκτέρευση.

Απόσταση: 5χλμ./ Υψομετρική διαφορά 40μ / Διάρκεια 7 ώρες

7η μέρα

Αναχώρηση για την τελευταία κατασκήνωση, το Barafu Hut (4660μ). Άφιξη το μεσημέρι για γεύμα. Ξεκούραση το απόγευμα και προετοιμασία για την προσπάθεια ανάβασης που ξεκινά σε λίγο.

Απόσταση: 5χλμ./ Υψομετρική διαφορά 630μ / Διάρκεια 4 ώρες

8η μέρα

23:00 Αφύπνιση στις 23:00 για τσάι και μπισκότα. Ετοιμασία για προσπάθεια ανάβασης στην κορφή Uhuru (5895μ) μέσω του Stella Point (5745μ) έγκαιρα για την ανατολή του ήλιου. Φωτογράφηση στην κορφή και κατάβαση πίσω στο Barafu για πρόγευμα. Κατάβαση στο Mweka Hut για διανυκτέρευση.

Απόσταση: 15χλμ.(5+10) / Υψομετρική διαφορά 1230μ / Διάρκεια 10 ώρες

9η μέρα

Κατάβαση προς την πύλη Mweka μέσα από το τροπικό δάσος. Οι συνοδοί μας θα μας τραγουδήσουν το Kili Song για να γιορτάσουμε την επιτυχία μας. Παραλαβή πιστοποιητικού ανάβασης και μεταφορά στην Arusha για ξεκούραση και εορτασμούς! Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Εθνικά πάρκα Lake Manyara και Ngorongoro

Η λίμνη Manyara είναι, σύμφωνα με τον Ernest Hemingway, η πιο όμορφη λίμνη της Αφρικής. Με έκταση 329 τετ. χλμ φιλοξενεί πολλά είδη άγριων ζώων και μια εξαιρετική ποικιλία πουλιών. Είναι το μαναδικό μέρος όπου τα λιοντάρια σκαρφαλώνουν και κάθονται πάνω στα δέντρα! Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει τους ιπποπόταμους τόσο κοντά όσο πουθενά αλλού.

Το Ngorongoro συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αποτελεί μέρος της ευρύτερης περιοχής του εθνικού πάρκου Serengeti όπου κάθε χρόνο τον Ιούνιο εξελίσσεται ένα από τα εφτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, όπως το χαρακτηρίζουν: η «μεγάλη μετανάστευση» περισσότερων από ένα εκατομύριο γκνου (wildebeest, ένα είδος αντιλόπης) από το Serengeti προς το Μασάι Μάρα. Ο κρατήρας του Ngorongoro είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παρατήρησης της άγριας ζωής αφού ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από κοντά πολλά άγρια ζώα και πτηνά στο φυσικό τους περιβάλλον. Η καλντέρα του έχει πλάτος 20 χλμ και είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

ngorongoro-crater

10η μέρα

Αναχώρηση για τη γραφική Lake Manyara. Σαφάρι και γεύμα δίπλα στη λίμνη. Το απόγευμα προχωρούμε προς την περιοχή Ngorongoro για διανυκτέρευση σε lodge. Ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η μέρα

Αναχώρηση για τον κρατήρα Ngorongoro και ολοήμερο Σαφάρι για παρακολούθηση των άγριων ζώων και πτηνών. Δείπνο σε εστιατόριο και αναχώρηση για το διεθνή αερολιμένα Κιλιμάντζαρο.

Επόμενη προγραμματισμένη διοργάνωση:

Διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος

Απαραίτητα έγγραφα:

Διαβατήριο, πιστοποιητικό εμβολιασμών, VISA / τρεις φωτογραφίες διαβατηρίου (για υπύκοους χωρών εκτός Κοινοπολιτείας), ταξιδιωτική ασφάλιση, ιατρική βεβαίωση

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Ο ομαδικός εξοπλισμός (αντίσκηνα, καρέκλες, τραπέζια, μαγειρικά σκεύη, πιάτα, μαχαιροπήρουνα) παρέχεται από το διοργανωτή. Ο κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει τον προσωπικό του ρουχισμό και εξοπλισμό. Θα σταλεί αναλυτική λίστα με τον απαραίτητο εξοπλισμό αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής καθώς και εκπτωτικό κουπόνι για την απόκτηση του εξοπλισμού. Σε συνάντηση που θα οριστεί θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του προαπαιτούμενου εξοπλισμού.

Κόστος συμμετοχής:

Διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

 • Εισήγηση για πρόγραμμα προετοιμασίας / φυσικής κατάστασης
 • Αρχηγός αποστολής της One Step Further και τοπικοί οδηγοί
 • Σχεδιασμός – Οργάνωση – Επίβλεψη – Συνοδεία αποστολής
 • Μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο και εγχώριες μεταφορές
 • Μάγειρας, βοηθός μάγειρας και porters στο βουνό
 • Άδειες εισόδου στα πάρκα και ανάβασης και κατασκήνωσης στο βουνό
 • Διαμονή με πρόγευμα για όλα τα βράδια σε αντίσκηνα δυο ατόμων ή σε δίκλινα δωμάτια (Επιπλέον χρέωση για μονόκλινα δωμάτια)
 • Όλα τα γεύματα που αναφέρονται στο πρόγραμμα. (Δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά στα ξενοδοχεία. Ο κάθε συμμετέχοντας είναι υπεύθυνος για τη διευθέτηση του λογαριασμού για τα ποτά του)
 • Σαφάρι στη Lake Manyara και στον κρατήρα Ngorongoro
 • Λίστα προσωπικού εξοπλισμού και καθοδήγηση στην αγορά και χρήση του
 • Ομαδικός εξοπλισμός κατασκήνωσης (αντίσκηνα, τραπέζια, καρέκλες, μαχαιροπήρουνα, πιάτα)
 • Κόστος διάσωσης


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:

 • Αεροπορικό εισιτήριο
 • Προσωπικός εξοπλισμός
 • Φιλοδώρημα για τους οδηγούς/ μάγειρες/ porters (Υπολογίζεται ότι το κάθε μέλος της ομάδας θα συνεισφέρει US$150-200 για τα φιλοδωρήματα του τοπικού προσωπικού. Θα σας εισηγηθούμε τελικά ποσά για φιλοδώρημα αφού καθοριστεί το τελικό μέγεθος της ομάδας μας).
 • Ιατρικά τεστ πριν την αποστολή
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Προσωπικά έξοδα, σουβενίρ, κλπ.


Προκράτηση θέσης:

Μπορείτε να κρατήσετε μια θέση στην αποστολή προκαταβάλλοντας το ποσό των €500. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Εξόφληση υπολοίπου:

Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να εξοφληθεί τουλάχιστον 90 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της αποστολής.

Πληρωμές:

Όλες οι πληρωμές μπορούν να διεκπαιρεωθούν με τραπεζικό έμβασμα σε Ευρώ στον πιο κάτω λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου:

One Step Further Ltd

IBAN: CY33 0020 0111 0000 0011 0259 9300

Swift BIC: BCYPCY2N

Η πληρωμή της προκαταβολής μπορεί να γίνει και με πιστωτική κάρτα (VISA, Mastercard, AMEX). Όλες οι πληρωμές μπορούν να γίνουν και με μετρητά ή επιταγή.

Πολιτική Ακύρωσης:

 • Σε περίπτωση ακύρωσης αργότερα από 90 ημέρες, η προκαταβολή θα χρεωθεί.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης αργότερα από 60 ημέρες και μέχρι 89 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης το 50 % της συνολικής αξίας θα χρεωθεί.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης αργότερα από 59 ημέρες και μέχρι 0 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης το 100 % της συνολικής αξίας θα χρεωθεί.
 • Σε περίπτωση μη άφιξης το 100 % της συνολικής αξίας θα χρεωθεί.


Πως να κρατήσετε μια θέση στην αποστολή:

Αν επιθυμείτε να ενταχθείτε στην αποστολή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες και για να συμπληρώσετε τη δήλωση συμμετοχής.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις. 
ONE STEP FURTHER LTD
18A Arsinoes Avenue
2006 Lefkosia
Cyprus
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">
Tel/Fax: (+357) 22 311012

 • La Sportiva
 • buff-in-cyprus
 • julbo-in-cyprus
 • saleva-outdoor-in-cyprus
 • primus-outdoor-cyprus
 • sterling-rope-in-cyprus
 • hrt-safety-holds-cyprus
 • walltopia-cyprus
 • trek-mates-in-cyprus
 • ct-climbing-technology-in-cyprus
 • contigo logo
 • raumer-logo
 • wild country logo
 • Buy ODLO in Cyprus
 • Buy BV Sport in Cyprus
 • bubel barcelona in cyprus